Vil du have godt håndværk, så ring til Brian på
2422 4298

Mønning og stråtag rygning

Som tækkemand udføre vi naturligvis også stråtag rygning, eller mønning som det også kaldes. Rygning af stråtag er prikken over i’et når det kommer til stråtage. Det er den afsluttende funktion som samler og færdiggøre taget foroven. Det vil sige at i det øverste lag hvor tagets sider mødes påføres der en “ryg” på taget som dækker den sidste lag af taget fuldstændig til.

Vi ligger på den østlige side af Jylland nær Skanderborg og Horsens og udføre meget af vores arbejde med stråtag og mønning her. Men vi kører gerne længere for at hjælpe vores kunder. Vi arbejder i hele Jylland og hjælper da også gerne dig.

Kontakt os og hør mere

 

Forskellige typer rygning på stråtag

Stråtag er en meget speciel form for tagkonstruktion som tager udgangspunkt i egnstypiske traditioner, dette gælder også rygningen af stråtaget. Du kan sågar få udført en stråtag rygning i mange forskellige varianter og materialer.

En typisk anvendt metode er brugen af Lyng og Halmrygning (dette kaldes også mønning).

Halmrygning / Mønning

Denne type tagryg udføres typisk via havrehalm. Halmrygningen fastholdes ofte af kløvet egetræ og hjælpes yderligere af enten galvaniseret trådvæv eller plastnet. En mønning af denne type har som regel en levetid på ca. 3-5 år.

Lyngrygning

Ved Lyngrygning benytter vi lyngris som holdes fast af kobbertrådvæv. Denne type rygning er dog ikke særlig tæt, og det er derfor nødvendigt med et lag tagpap under lyngen som kan lede vandet væk. Denne type har typisk en levetid på ca. 7 år

Holstensrygning

Ved denne rygning syes tækkerørene fra hver tagside fast i små sammensætninger med rodenderne op mod hinanden. Holstensrygning har typisk en levetid på ca. 15 år.

Kobberrygning

I modsætning til de andre former for stråtag rygning er kobberrygning en ny form for rygning der først er kommet til Danmark i nyere tid. Metoden er oprindeligt fra Holland, hvor de også har stor tradition med stråtage. Kobberrygning udføres typisk som en separat løsning fra taget og er nærmere noget man montere frem for tidligere nævnte løsninger som væves ind i taget. Denne type kan have en levetid på helt op til 100 år.

Kontakt os i dag angående stråtag rygning

Ønsker du vores hjælp med dit stråtag og rygningen dertil så giv os et kald på tlf. 24 22 42 98 i dag. Passer det dig bedre at skrive en besked til os, kan du også gøre det via e-mail bftaek@gmail.com eller gennem vores kontaktformular her på siden. Så vender vi tilbage med et uforpligtende tilbud så snart vi kan.BF TÆK - Skovbrynet 7, 8732 Hovedgård
Telefon: +45 24 22 42 98
bftaek@gmail.com